Ernæring

Nestlés tanker om sundhed og ernæring

Vi i Nestlé tager din families morgenmadskost alvorligt.

Vi stræber konstant efter at forbedre vores morgenmadsprodukter og for at gøre dem så ernæringsrigtige så muligt – uden at gå på kompromis med den gode smag. 
Nestlés morgenmadsprodukter bidrager positivt til en afbalanceret kost. Samtlige af vores morgenmadsprodukter er fremstillet af fuldkorn, og mange med et lavt fedtindhold. 
Vores mål er ganske enkelt at levere morgenmadsprodukter af høj kvalitet, som samtidig smager lækkert.

Vi har længe beskæftiget os med ernæring, sundhed og velvære
Hos os har god ernæring høj prioritet og ernæring udgør kernen i vores virksomhed. Vi har forpligtet os til at forbedre det næringsmæssige udbytte i vores morgenmadsprodukter samtidig med, at vi fortsat imødekommer vores kunders forventninger om en god smagsoplevelse.

Siden 2003 har vi på verdensplantilføjet mere end 3,4 milliarder portioner fuldkorn, og fjernet mere end 9141 tons sukker og mere end 869 tons salt fra vores morgenmadsprodukter. Vores mål er: At gøre det lettere at spise godt, ved at tilbyde morgenmadsprodukter af høj kvalitet og med fantastisk smag.

Fortalere for morgenmad og fuldkorn 
Vi ønsker at oplyse dig som forbruger om hvor vigtig morgenmad og fuldkorn er i en sund og afbalanceret kost. Som virksomhed samarbejder vi aktivt med andre organisationer, f.eks. sundhedsfaglige grupper og handelsorganisationer for at sætte fokus på vigtigheden af at spise morgenmad, og den rolle fuldkorn har som del af en sund, afbalanceret livsstil.

En klar og enkel tilgang til fødevaremærkning
Vi giver enkle, klare og relevante oplysninger om vores produkters næringsindhold og ingredienser. Vi forsøger at gøre det nemmere for dig som forbruger at foretage et hurtigt og kvalificeret fødevarevalg. 

Ekspertise inden for ernæring og udvikling 
Vi har et dedikeret team af videnskabs- og ernæringseksperter, som kontinuerligt udbygger vores viden og ekspertise om morgenmadsprodukter. Herved sikrer vi, at vores produkter er designet med henblik på, at vores morgenmadsprodukter skal være blandt de bedste, når det gælder teknologi, ernæring, sundhed og videnskab.

 

Fødevaremærkning

Vi er opmærksomme på, at du ønsker lettilgængelige oplysninger om den mad du spiser. På alle Nestlés morgenmadsprodukter har vi tilføjet oplysninger om GDA, som står for "Guideline Daily Amount" ("anbefalet daglig tilførsel" på dansk), så du hurtigt og nemt kan vælge det morgenmadsprodukt som passer dig bedst.

GDA-mærkningen viser dig mængden af kalorier, sukker, fedt, mættede fedtsyrer og salt hver portion indeholder. Du kan også se procentdelen af den anbefalede daglige tilførsel af vigtige næringsstoffer per portion. GDA-mærkningen bør ikke bruges som personligt mål, men snarere som rettesnor med henblik på at vurdere næringsindholdet i én portion sammenlignet med den daglige tilførsel.

GDA labeling for Shredded Wheat.

Derudover finder du også standardoplysninger om næringsindholdet på siden af ​​æsken, målt per 100 g. Dette dækker over otte vigtige faktorer, energi, protein, kulhydrat, sukkerarter, fedt, mættede fedtsyrer, kostfibre og natrium, ofte anført som en salt-ækvivalent

Hvis du vil vide mere om den ernæringsmæssige sammensætning af vores morgenmadsprodukter kan du klikke her.

 

Fakta om vores morgenmadsprodukter

Selvom Nestlé er en global virksomhed, har vi tilpasset nogle af vores produkter til de lokale smagspræferencer. Dette betyder, at det samme varemærke kan fremstilles efter varierende opskrifter, og således have variende ernæringsmæssige sammensætninger i de enkelte lande.

 

Mindre salt

De fleste morgenmadsprodukter indeholder kun små mængder salt pr. portion og udgør dermed mindre end 10 % af det daglige indtag af salt.

På trods af dette, forsøger vi i Nestlé konstant at forbedre vores produkter. I løbet af de sidste ti år har vi reduceret indholdet af salt i  mange af vores morgenmadsprodukter, mens vi omhyggeligt har bevaret den velkendte kvalitet og gode smag..

Siden 2003 har vi på verdensplanfjernet mere end 869 tons salt fra vores morgenmadsprodukter på, hvilket svarer tilså betyder en saltreduktion på 22 %. 

For at hjælpe dig med at foretage kvalificerede kostvalg og beslutninger er alle Nestlés morgenmadsprodukter tydeligt mærket med oplysninger om næringsværdi, herunder saltindhold.

 

Læs om sukker i vores morgenmadsprodukter

Sukker spiller en vigtig rolle i kosten, både som kilde til energi (især til hjernen) og som leverandør af god smag og konsistens til maden. Imidlertid er det vigtigt at begrænse dit indtag af sukker.

Vidste du, at en portion Havre Cheerios (inkl. 125 ml letmælk) indeholder omkring 1,5 teskefulde sukker? Det er mindre sukker end du indtager ved at drikke et glas appelsinjuice. Det er vigtigt at huske, at når du betragter din kost som helhed, bidrager morgenmadsprodukter kun med en lille mængde sukker. For de fleste mellem 3 og 10 % af den daglige kost.

Vi arbejder på at reducere mængden af ​​sukker uden at gå på kompromis med smag og kvalitet. Siden 2003 har vi på verdensplan fjernet mere end 9141 tons sukker fra vores morgenmadsprodukter.

På alle forsider af Nestlés morgenmadsprodukter anføres sukkerindholdet per servering. Her kan du også se tallene for den anbefalede daglige tilførsel - herunder sukkerindholdet.

 

Læs mere om fuldkorn og fibre i vores morgenmadsprodukter

Nestlés morgenmadsprodukter udgør en nem og bekvem måde at få de vigtige næringsstoffer fra fuldkorn. Hver eneste portion Nestlé morgenmadsprodukt overholder kravet om mindst 8g fuldkorn pr. portion.

Fuldkorn indeholder en unik sammensætning af næringsstoffer, herunder fibre, vitaminer og mineraler, som er vigtige for alle, uanset alder. Fuldkorn består hovedsageligt af tre dele: kliddet, frøhviden og kernen. Alle tre indeholder vigtige næringsstoffer. Selvom fibre er et vigtigt næringsstof i kliddet, så indeholder hele kornet mere end blot fibre.

Siden 2003 har vi på verdensplantilføjet mere end 3,4 mia. portioner (á 30g) fuldkorn i vores morgenmadsprodukter, og på denne måde gjort det lettere for mange at spise fuldkorn.

 

Fødevarestyrelsens smiley-rapporter

Se vores smiley-rapporter her.