Morgenmad

Morgenmaden er et af de vigtigste måltider på dagen. Alligevel er der mange af os som springer morgenmaden over. Tænk dig om en ekstra gang, før du beslutter dig for at springe morgenmaden over.

Gode grunde til at spise morgenmad

Når du vågner om morgenen, har du sandsynligvis ikke spist i op til 12 timer. Kroppen har i løbet af natten tæret på sine depoter og har brug for ny energi til hjernen og musklerne. Derfor er dagens første måltid vigtigt, da det giver din krop den energi og de næringsstoffer den har brug for efter en nats søvn. 

Valg af morgenmad

Det anbefales, at morgenmåltidet dækker ca. 25 % af dit daglige kaloriebehov (for en kvinde, der spiser ca. 2000 kcal om dagen, betyder det ca. 500 kcal). 

Som med andre måltider er et godt morgenmåltid afbalanceret og indeholder fødevarer fra flere fødevaregrupper. Det kan f.eks. være et måltid med masser af frugt, grønt, mælkeprodukter og fuldkorn. 

En god måde at starte dagen på er at spise en skålfuld kornprodukt med mælk eller yoghurt, et glas juice.

Hvorfor ikke prøve at tilføje mere frugt og grønt til din morgenmad, f.eks. en håndfuld jordbær, bananskiver eller gulerødder og peberfrugt i stænger. Så får du også startet dagen med at indtage dele af de anbefalede daglige mængde frugt og grønt på 6 stykker

Morgenmaden er en god lejlighed til at spise fuldkorn for at få en optimal start på dagen. 

Gode grunde til at spise kornprodukter til morgenmad

Lavt fedtindhold: 
Mange morgenmadsprodukter har et lavt fedtindhold. Læs ernæringsdeklarationen på pakken for at finde ud af, hvor højt fedtindholdet er i hver enkelt type morgenmadsprodukt.

Fuldkorn: 
Korn er en vigtig ingrediens i morgenmaden, og alle Nestlé's morgenmadsprodukter indeholder fuldkorn. 

Mere mælk: 
Mælk er det perfekte tilbehør til morgenmaden. Hvis du spiser dine morgenmadsprodukter med mælk tilføjer det en betydelig mængde calcium til din daglige kost.

Gode grunde til at vælge morgenmadsprodukter fra Nestlé

Der er mange gode grunde til at vælge Nestlés morgenmadsprodukter, men først og fremmest får du en velsmagende oplevelse, der gør dig klar til at gå dagen i møde.

Nestlé morgenmadsprodukter fås i en række smagsvarianter, så det eneste du skal gøre er at vælge din favorit... og nyde den!